Gör-det-själv uterum

Funderar du på att bygga ditt nya uterum själv? Att bygga ett eget uterum själv behöver inte vara en särskilt stor utmaning för den som är händig. Dessutom kan det kännas extra roligt att veta om att bygget är utfört av en själv när man så småningom bjuder över vännerna och släkten på middag.

Även om det ofta är mycket glas i ett uterum som kräver en eftertanke i de byggnadstekniska momenten behöver inte konstruktionen skilja sig särskilt mycket från andra typer av byggnationer, exempelvis friggebodar. Det som många däremot ofta missar är omfattningen och genomförandet av det viktiga kringarbetet: ett uterumsbygge börjar möjligen långt innan första spadtaget.

På Aros Uterum har vi lång och gedigen erfarenhet av att bygga olika typer av uterum. Skulle du önska hjälp under vägens gång eller inse att du hellre låter en erfaren konstruktör sköta arbetet så står vi gärna till tjänst.

 

Bygga uterum själv – Vi hjälper dig igång!

Vi är gärna med och hjälper dig igång med projektstarten för ditt nya uterum. Med vår långa erfarenhet och gedigna kompetens kan vi vara med och strukturera och administrera ditt uterumsbygge. Om du har en färdig skiss för bygget kan vi till exempel kontrollera så att den håller rent byggnadstekniskt. För dig som däremot inte kommit så långt i planeringen är vi mer än gärna med och hjälper dig omsätta dina idéer till en färdig ritning. Här kan även våra duktiga konstruktörer bistå. Ta med dina skisser, tankar och idéer och gärna några bilder, så hjälper vi till att planera ditt gör-det-själv-projekt.

 

Bygglovsansökan för uterum

Nästa steg i processen är bygglovsansökan. Med flera år i branschen och hundratals uterum bakom oss vågar vi påstå att vi har koll på bygglov och vad kommunen vill se för att de ska kunna godkänna ditt nya uterum. Kontakta oss så berättar vi gärna mer om förfarandet. Men tänk på att det kan ta tid, så vill du ha ett uterum färdigt till säsongen, är det dags att börja planera idag.

 

Budget och material

Det sista steget innan du sätter spaden i marken är att få koll på budget och material. Med ett starkt urval av leverantörer kan vi inte bara se till att du får marknadens bästa pris kontra kvalitet, vi vet också vad du behöver i form av material för att ditt nya uterum ska hålla högsta möjliga kvalitet.

Låter det intressant? Hör av dig!