Vill du bygga ditt uterum själv?

Att bygga ett eget uterum själv behöver rent fysiskt inte vara en enorm utmaning för den som är händig. Även om det ofta är mer glas i konstruktionen än i t.ex. en friggebod och det är viktigt att tänka på bärande delar är de byggtekniska momenten inte mycket annorlunda från annan byggnation. Det som många ofta missar är dock kringarbetet: ett uterumsbygge börjar nämligen långt tidigare än första spadtaget.

 

Montage av uterum- så enkelt bygger du själv!

 

Bygga själv- vi hjälper dig igång!

Vi kan hjälpa dig att på ett smidigt sätt strukturera och administrera ditt uterumsbygge. Om du har en färdig skiss kan vi till exempel kontrollera att den håller rent byggnadstekniskt, men vanligare är att man har ett antal idéer som man behöver hjälp med att omsätta till en färdig ritning. Även där har vi duktiga konstruktörer som kan bistå. Ta med dina skisser, tankar och idéer och gärna några bilder, så hjälper vi, med vår erfarenhet till, att planera ditt gör-det-själv-projekt.

 

Bygglovsansökan

Nästa steg i processen är bygglovsansökan. Med flera år i branschen och hundratals uterum bakom oss vågar vi påstå att vi har koll på bygglov och vad kommunen vill se för att de ska kunna godkänna ditt nya uterum. Kontakta oss så berättar vi gärna mer om förfarandet. Men tänk på att det kan ta tid, så vill du ha ett uterum färdigt till säsongen, är det dags att börja planera idag.

 

Budget och material

Det sista steget innan du sätter spaden i marken är att få koll på budget och material. Med ett starkt urval av leverantörer kan vi inte bara se till att du får marknadens bästa pris kontra kvalitet, vi vet också vad du behöver i form av material för att ditt nya uterum ska hålla högsta möjliga kvalitet.

Låter det intressant? Hör av dig!