Uterum i aluminium

Äntligen är den här! Aros Uterum är glada att äntligen kunna presentera en svensktillverkade aluminiumstomme för uterum framtagen av Expodul.

Aluminiumstommen är framtagen ur ett koncept där samtliga delar levereras exaktkapade och bearbetade efter dina unika mått. Vi vet att montera uterum i aluminium kan vara svårt, därför har vi fokuserat på smarta lösningar för ett enkelt och effektivt montage samt en konstruktion som är anpassad efter svensk arkitektur. Stommen är oisolerad och kan kombineras med både Solo Enkelglassystem samt Twin Isolerglassystem i valfri kulör.

Expoduls idé är att bearbeta aluminiumstommen med förberedda urfräsningar samt infästningshål, för att förenkla montaget av stommen. Många detaljer får sin exakta placering och infästningar sker sedan endast med skruvar. Skruvdragare och vattenpass är de monteringsverktyg som behövs.

Vad som är unikt för Expodul Uterums Exal Nordic140 är att den har en väl genomarbetad konstruktion där taköverhäng skapas genom att bärlinorna löper förbi stolparna. Därmed minskas antalet delar och ger dig ett smidigt montage. Detta ger även en snygg och ren design utan onödiga beslag och smådetaljer.