Vinterträdgård

Köp din vinterträdgård tryggt och smidigt genom oss på Aros Uterum. Med lång och gedigen erfarenhet hjälper vi dig hela vägen från idé till slutlig leverans. Du väljer själv om du vill ta ansvar för byggnationen, eller hellre föredrar att överlämna ansvaret till oss. Vi erbjuder totalentreprenad där du som kund kan känna dig trygg med att jobbet blir ordentligt och korrekt utfört. Vår kunniga personal hjälper dig mer än gärna med smarta tips kring planering, beställning och uppbyggnad av din vinterträdgård!

Vinterträdgård – ett vinterbonat uterum

Med en vinterträdgård får du ett naturskönt och ljust uterum att njuta i hela året. Här kan du koppla av i vårsolens glans, sitta och läsa under sköna sommarkvällar, bjuda in till glada fester i augustimånens sken och rensa svamp under hösten – faktum är att du till och med kan fira jul och nyår i denna inbjudande miljö!

De vinterträdgårdar vi säljer är en serie förstklassiga rum som höjer värdet på ditt hus – och på din fritid. Kombinera gärna fasta partier med skjutbara partier, vädringsluckor och vikpartier. Det ger en behaglig temperatur under sommaren och behåller värmen bättre under den kalla årstiden.

Självklart används bara material och konstruktioner med låga U-värden: brutna köldbryggor, cellplastisolering i grunden och isolerglas ser till att du inte behöver använda mer energi än nödvändigt.

Testa gärna att konfigurera din vinterträdgård i vårt smidiga 3D-verktyg: Klicka här

Vi kan hjälpa dig med designen

Bland våra vinterträdgårdar finner du ett stort utbud färdigdesignade grundmodeller som du kan beställa efter önskat mått. Föredrar du att själv designa din vinterträdgård hjälper vi dig att förverkliga din ritning till färdig produkt. Med en egendesignad vinterträdgård får du ett unikt uterum som du garanterat är helt ensam om.

På Aros uterum hjälper vi gärna till att omvandla din tanke till en ritning vi sedan bygger efter. Kontakta oss så berättar vi mer!

Vad ingår i din vinterträdgård?

I leveransen av vinterträdgården ingår allt ovan grund; stomme, glaspartier och tak, beslag och hopfogningsdetaljer (exkl. plåtmontage tak mot färdigt hus).
Fördelarna är uppenbara: Allt är förberett, färdigkapat och bearbetat in i minsta detalj. Allt passar ihop med millimeterprecision. Ungefär som att lägga pussel.

Limträstommen tillverkar vi i kvalitetsmärkt gran.

(Observera att en vinterträdgård inte kan räknas som bostadsyta!)

Totalentreprenad – Vi hjälper dig gärna!

Föredrar du en komplett leverans som inkluderar byggnation hjälper vi gärna till. Aros Uterum erbjuder totalentreprenad och är din trygga uterumsexpert hela vägen från ide till leverans och slutlig kontroll. Fördelarna för dig som kund är att du slipper ett stort ansvar, får garanti på bygget och har en och samma kontakt genom hela processen. Givetvis hjälper vi dig som kund med bygglovsansökan för projektet.

Så går arbetet till:

  1. Första kontakt – Du kontaktar oss via den kommunikationsväg du helst föredrar. Vi ser till att återkoppla så snabbt vi bara kan. Vanligtvis inom en arbetsdag.
  2. Tidsbokning – Vi ringer upp dig och bestämmer en dag och tid när ett hembesök passar.
  3. Hembesök – Under hembesöket går vi igenom dina önskemål och behov och gör en noggrann bedömning av vilka förutsättningar som finns och vilken omfattning av arbete som ska genomföras.
  4. Förslag – Vi bokar in ett nytt möte i vår utställningslokal där vi tillsammans grundligt går igenom förslaget och tittar på det material som ska användas.
  5. Avtal – Vi upprättar ett avtal för arbetet. Vid totalentreprenad kan du som kund känna dig trygg med att hela ansvaret ligger på oss.
  6. Byggnation – När bygglovet gått igenom påbörjar vi arbetet. Vanligtvis tar det ca 3-4 arbetsveckor för oss att slutföra byggprojektet.
  7. Städ & slutkontroll – Tillsammans med dig som kund går vi igenom arbetet som utförts. Vi lovar såklart att lämna det snyggt och prydligt efter oss.